مدیریت پروژه های ساختمانی به روش مدرن

مدیریت پروژه های ساختمانی به روش مدرن

مدیریت پروژه های ساختمانی به روش مدرن

تغییر نوع ساخت از سنتی به مدرن

اخیرا با افزایش و رشد جمعیت و مهاجرت از شهرهای کوچک به بزرگ، تغییر نوع ساخت از سنتی به مدرن ضرورت پیدا کرده است و روی اوردن به روش­های نوین ساخت مهم تلقی می گردد که مزایای بیشتری نسبت به نوع سنتی ساخت دارد.

مهم ترین­ آن­ها سبک­سازی، مقاوم سازی، صرفه­ جویی در مصالح، مصرف بهینه انرژی در دوران ساخت و بهره­ برداری، افزایش عمر و کیفیت و … می ­باشد.

همچنین دانستن زمان ساخت ساختمان و استفاده از مصالح نوین، سبب تسریع در انجام پروژه می شود این امر با کمک نرم ­افزارهای مدیریت پروژه حاصل می شود. کمبود اصلی ما در کشور نبود یک سیستم معین جهت محاسبه تعیین هزینه ­های واقعی و مدیریت مالی بخش­های مختلف در حین انجام پروژه ساختمانی می ­باشد.

مدیریت تئوریک:

در واقع می­توان گفت که باید مدیریت تئوریک را با سیستم­ های اندازه­ گیری وارد صنعت ساخت و ساز  نمود تا پروژه­ ها با بهایی کمتر و در زمانی مناسب به اتمام برسند در ادامه به مقایسه­ ای بر روش­های سنتی و نوین و اینکه چه المان­ هایی باعث سرعت انجام پروژه می­ شوند، می­ پردازیم.

همانطور که میدانید صنعت ساختمان از لحاظ درگیری نیروی کار، هزینه و چرخه صنعت یکی از بزرگترین صنایع کشور می باشد. به سبب رشد جمعیت و افزایش تقاضا،  پروژه ها باید در زمانی مناسب به اتمام رسیده و تحویل داده شوند.

با بالا بردن سرعت در ساخت، سرمایه گذار سریعتر به سرمایه و سود اصلی خود دست می یابد و این دلیلی است بر اینکه سیستم های سنتی باید جای خود را به سیستم های نوین و نوپا بدهند و ضرورت تبدیل سنتی به مدرن هرروز بیشتر حس می­شود. صنعتی سازی یکی از روشهای نوپا در صنعت ساختمان می­باشد.

تکنولوژی ساختمان

اگر تکنولوژی ساختمان را به عنوان یک تکنولوژی صنعتی در نظر بگیریم حدودا از سال ۱۳۴۷ این تکنولوژی وارد عرصه ساختمان سازی ایران شد و اوج آن زمانی بود که ساختمان سازی به صورت شهرک سازی در بعضی از شهرها مانند اصفهان، تبریز، تهران و اهواز و برخی شهرهای دیگر شروع شد.

این صنعت از اروپا وارد ایران شد و از آنجایی که هیچ صنعتی بدون ضعف نیست بیشتر مشکلات در حوزه بهره­ وری، کیفیت کار و مهمترین آن تحویل پروژه رخ داد.

اما هنوز بعد از گذشت سال ها می بینیم که باز هم در کشور ما با نواقص زیادی روبه روست که عبارتند از:

  •  کارگران غیر ماهر

  • تجهیزات فنی ناسالم و کم

  • روش های ساخت و ساز ضعیف

  • بهره وری پایین در ساختمان

بی تردید زمان بندی همزمان برنامه های اجرایی و مالی یکی از مهمترین از مهمترین ارکان مدیریت صنعت ساخت و ساز می باشد؛ زیرا هنگامی که پروژه در زمان بندی مناسب تمام شود، کارفرما و پیمانکار هردو از منافع مادی و معنوی عالی برخوردار می شوند. در کشورهای پیشرفته تحویل مناسب و به موقع پروژه های ساختمانی یکی از دغدغه های مدیران می باشد.

بالا بودن سود پروژه های ساختمانی:

متاسفانه به این دلیل که در کشور ما اکثر پیمانکاران به صورت تجربی وارد این عرصه شده اند و با توجه به بالا بودن سود پروژه های ساختمانی در گذشته  ، به برنامه ریزی در این صنعت توجه نشده است، در صورتی که مهمترین نکته در صنعت ساخت و ساز قسمت مالی و سود آن می باشد.

کمبود دیگری که در این صنعت حس می شود برقرار نبودن یک سیستم معین جهت محاسبه و تعیین هزینه واقعی و مدیریت مالی بخشهای مختلف در حین اجرا پروژه های ساختمانی می باشد.

هدف اصلی:

  • گرایش به صنعتی سازی عملیات اجرایی ساختمان

  • افزایش سرعت

  • ارتقاء کیفیت ساخت و ساز

  • مدیریت دقیق مالی

 

مطلب: مهدی کرمعلی

دانستنی هاعمومیمقالات

ارسال نظر بسته می باشد.