اجرایی کردن مدیریت استراتژیک
در محیط بازار امروزی، یک شرکت برای رسیدن به موفقیت باید بهترین انتخاب ها را داشته باشد و در زمان درست، بهترین تصمیمات را بگیرد. استراتژی برنامه ای است که با آن می توان از صفر به هدف رسید. یک شرکت یا سازمان بدون داشتن برنامه کاری مناسب در دنیای امروزی که تمام رقبا نهایت تلاششان را برای پیشی گرفتن از یکدیگر به کار میگیرند محکوم به شکست است.
شرکت ها با توجه به وضعیت کنونی بازار و محیط رقابتی کسب و کار ملزم به برنامه ریزی هستند، بنابراین برپایی مدیریت استراتژی در شرکت ها امری ضروری است.
سازمان ها با گرفتن اطلاعات مناسب از بازار، رقبا، وضعیت اقتصاد کلان و … میتوانند راهکارهایی را برای دستیابی به اهداف خود اتخاذ کند. استراتژی یک امر مهم و ضروری در هر شرکت می باشد و با به روز کردن اطلاعات مورد نیاز که اساس تدوین استراتژی مناسب می باشد می توان شرکتها را به مقصود رساند.
استراتژی شامل چند گزینه از اول تا آخر میباشد:
-
چشم انداز
-
هدف
-
ماموریت
-
ارزش
-
استراتژی ها
-
تاکتیک ها
-
اجرایی
-
برنامه
در رویکرد امروزی، شرکت ها باید ابتدا وضعیت خود را به بررسی بگذارند تا نقاط قوت و ضعف خود به طور دقیق شناسایی کنند و بر اساس این موارد برنامه هایی را تدوین کنند و به اجرا در آورند و بعد از نگارش چشم انداز، هدف و بیانیه شرکت باید شروع به تحقیق درباره محیط غیر از محیط داخلی خود شرکت کند و بر پایه همه اطلاعات خارجی و داخلی شرکت، شروع به تدوین استراتژی کنند که این آنالیزها در علم مدیریت معروف به آنالیز SWOT می باشد. شناسایی نقاط قوت و ضعف، تهدیدها و فرصت ها برای بدل کردن نقاط ضعف به قوت و تهدید ها به فرصت ضروری است.
در تدوین چشم انداز باید بخش های مختلفی را در نظر گرفت که عبارتند از دورنمای بلند مدت و کوتاه مدت شرکت، اهداف و ارزشهایی که شرکت به دنبال محقق ساختن آن ها می باشد.
بعد از چشم انداز و آنالیز شرکت و محیط های خارجی نوبت به تدوین STP می شود
-
Segnenqation بخش بندی بازار هدف
-
Taryeting انتخاب و هدف گذاری بازار هدف
-
Positioning تعیین جایگاه مناسب برای محصول
و در نتیجه برندینگ( Branding ) و روش اجرای آن طبق فرآیند stp که در آن با اجزای مختلف یک کالا آشنا می شویم تدوین می شود .
عرضه یک محصول در محیط بازار از اجزای زیر تشکیل شده است:
۱٫product محصول
۲٫priceقیمت
۳٫promotionترویج
۴٫placeتوزیع
که هرکدام از این ۴رکن اصلی برای هر کالا باید به صورت جداگانه تدوین و اجرا گردد.
در آخر به این نکته می پردازیم که بدون استراتژی مناسب در شرکت ها نمی توان به اهداف مطلوب رسید اما با استفاده از تمام ابزارهای بازاریابی رسیدن به بهترین نتیجه ممکن، میسر می شود.
مقالات مدیریت استراتژیک
اجرایی کردن مدیریت استراتژیک
مطلب: مهدی کرمعلی