فناوري شبكه اجتماعي آنلاين و مشاركت مشتري
تاثیر افزایش شبکه های اجتماعی
افزايش شبكه هاي اجتماعي آنلاين، علاقه شديدي بر مفهوم درگيري مشتري در طول چندين دهه گذشته به همراه داشته است.
کارشناسان بازاریابی اولین افراد موثر در شناسایی و درک نتایج بالقوه و بازده های درگیری مشتری با توجه به تاثیر افزایش شبکه های اجتماعی می باشند.
البته به دلیل فقدان حمايت هاي تجربي و علاقمندي هاي علمي، ماهيت درگيري مشتري نسبتا سربسته و مبهم مانده است و توانايي تجسمش براي افزايش رابطه با مشتريان هنوز نامعلوم است.
تاثیر پيشرفت تكنولوژي و نوآوري
امروزه با پيشرفت تكنولوژي و نوآوري در صنايع و تاثیر شبکه های اجتماعی، رقابت بين شركت ها روز به روز شدت گرفته و برخلاف روش هاي سنتي و قديمي رايج، در بررسي موقعيت و موفقيت شركت ها، سخن از سهم مشتري به جاي سهم بازار است،
اغلب شركتها دريافته اند كه بقا و حيات آنها درگرو داشتن مشتريان وفادار است نه صرفا مشتريان راضي يا خشنود.
وفاداری مشتری
خريد مجدد و وفاداري، مفاهيمي هستند كه در ادبيات بازاريابي به عنوان متغيرهاي مهم بررسي مي شوند.
شركت ها مي بايست خود را همگام با اين تحولات پيش برند و نسبت به تغييرات، به روز و كارآمد باشند؛
يكي از مهم ترين راهكارها، استفاده از شبكه هاي اجتماعي براي ايجاد توجه، علاقه، تمايل، خريد، درگيري و در نهايت رضايت و وفاداري و تعهد حاصل از آن در مشتري مي باشد.
افزایش سرمايه گذاري شركت ها در رسانه هاي اجتماعي
افزايش سرمايه گذاري شركت ها در رسانه هاي اجتماعي به ويژه در فيسبوك به واقعيت تبديل شده است. با اين حال هنوز بسياري از شركت ها، تاثیرات شبكه هاي اجتماعي را به عنوان وسيله اي براي پيروزي و دستيابي به موفقيت نادیده گرفته و از آن ها تنها بعنوان منبعی براي ايجاد آگاهي نام تجاري خود استفاده می کنند؛ قریب به يك ميليارد كاربر در فيسبوك وجود دارد.
فيسبوك يكي از بزرگترين شبكه هاي اجتماعي مي باشد كه به همه علامات تجاري دسترسي دارد.
تاثیر رسانه های اجتماعی بر تجارت سازمان ها
سازمان ها امروزه احساس مي كنند كه رسانه هاي اجتماعي وسيله اي براي تجارت هستند و خواهند بود و آنها بايد بر اين موج سوار شوند.
رسانه هاي اجتماعي از طريق تبليغات و بازاريابي، توانايي جذب مخاطبان خود را بسيار بالا برده و افزايش همكاري با سايت هاي ديگر نيز به رشد تعداد كاربران آنها كمك مي كند.
توسعه بازاریابی
- با افزایش تاثیرات شبکه های اجتماعی، هزينه براي بازاريابي پاداشي به جز توسعه مستمر در حوزه تبليغات تجاري اينترنتي در پي نخواهد داشت.
- مديريت صحيح كسب و كار باعث رونق و عدم توجه به آن باعث خسران كار مي شود.
- در حال حاضر رسانه هاي اجتماعي بخشي جدايي ناپذير از جامعه مدرن مي باشند
- براي دستيابي به مشتريان وفادار به يك صنعت بزرگ خصوصا براي شركت ها تبديل شده اند زیرا تاثیر رسانه های اجتماعی در جامعه مدرن غیر قابل انکار است.
مدلهای تجارت الکترونیک:
- (B2B (Business to Business
- (B2C (Business to consumer
- نحوه تجارت الکترونیک B2C
- (C2C (consumer to consumer
اگر برای داد و ستد از طریق اینترنت سه طرف کلی دولت، کسب و کار، و مصرفکننده را قایل شویم، اغلب B2B و B2c معرف تجارت الکترونیکی میباشند. در ادامه این مدلها معرفی میشوند:
(B2B (Business to Business:
تمام افراد طرف قرارداد و استفادهکنندگان از این تجارت الکترونیک، شرکت ها و یا سازمان ها هستند. این نوع تجارت بیشترین سهم را در تجارت الکترونیک داراست.
شکل خاصی از این مدل که به تجارت گروهی معروف است هنگامی اتفاق میافتد که اشخاص یا شرکتها یا گروههای تجاری با هم روی یک زمینه تجاری فعالیت میکنند، مانند زمانی که چند شرکت در جاهای مختلف با هم روی طراحی اتومبیلی فعالیت میکنند.
(B2C (Business to consumer:
شامل فروش محصولات از شرکتها و ارایهکنندگان خدمات به خریدارهای شخصی میشود. این نوع تجارت الکترونیک خردهفروشی الکترونیک نیز نامیده میشود.
هرگاه یک شرکت بزرگ خدمات یا تولیدات خود را در اختیار یک کمپانی کوچکتر قرار دهد و حال آنکه این کمپانی مشتریهای ثابت خود را داشته باشد و به آنها سرویس دهد، این مدل B2C نامیده میشود.
نحوه تجارت الکترونیک B2C:
نحوه دیگر تجارت الکترونیک B2C آن است که شرکتی خدمات، اطلاعات و تولیدات خود را به کارمندانش ارائه میدهد. این مدل به اختصار B2E نامیده میشود.
داد و ستد در اینترنت به شیوههای دیگری نیز امکانپذیر است از جمله میتوان به مدلهای زیر اشاره کرد:
افرادی که میخواهند خدمات و تولیدات خود را از طریق اینترنت به شرکتها و سازمانها بفروشند این قسمت را به وجود میآورند همانند شخصی که در جستجوی فروشندهای برای اجناس خود باشد.
(C2C (consumer to consumer:
در این مدل یک شخص محصولش را به شخص دیگری میفروشد.
به طور مثال فروختن اتومبیل شخصی خود به دیگران از طریق اینترنت و ارائه خدمات به اشخاص و یا فروختن دانش شخصی به دیگری در این مدل جای میگیرد.
سایتهایی که اجازه میدهند تا اشخاص عادی اموال خود را برای حراج در آنها قرا ر دهند از این قبیل هستند و حالت خاصی از C2C نیز زمانی است که افراد موسیقی و فیلم و نرمافزار و دیگر کالاهای دیجیتالی را با هم معاوضه میکنند.
امروزه با گسترش فناوریهای بیسیم نوعی خاصی از تجارت الکترونیک بوجود آمده است که به آن سیار میگویند.