التون مایو بنیانگزار مکتب روابط انسانی
زندگینامه التون مایو
التون مایو که در استرالیا متولد شده است، به تحصیل در رشته روانشناسی در دانشگاه آدلاید پرداخت .
در سال ۱۹۱۱ به عنوان استاد منطق، اخلاقیات و روانشناسی (استاد سابق فلسفه) در دانشگاه کوئینزلند منصوب شد.
او که به دلایل حرفهای علاقهمند به سفر به ایالات متحده بود، سرانجام به این کشور سفر کرد و سمتی را در سال ۱۹۲۳ در دانشگاه پنسیلوانیا عهدهدار شد.
در آنجا او به یکی از محققان هاثورن تبدیل شد.
او به تحقیق در یکی از کارخانههای ریسندگی و بافندگی آنجا پرداخت که در یکی از واحدهایش، چرخش کارکنان آن ۲۵۰ درصد بود (در مقایسه با ۶ درصد در سایر بخشهای شرکت).
مجموعهای از تغییرات تجربی در شرایط کاری در این واحد به کار گرفته شد.
این تغییرات باعث افزایش متوالی در بهرهوری و افزایش انگیزه کارکنان شد. پس از یک سال، چرخش نیروی کار به سطح میانگین شرکت رسید.
این امر تغییرات چشمگیری را در این کارخانه منجر شد.
پروفسور جرج التون مایو، یک رهبر برجسته و یک مرجع بزرگ در تفکر مدیریت محسوب میشود. در کارخانه وسترن الکتریک واقع در هاثورن، او دریافت که رضایت شغلی از طریق مشارکت کارکنان در فرآیند اتخاذ تصمیمات رشد میکند نه از طریق تشویقهای کوتاه مدت.
تفکر کلیدی:
مايو مطالب زيادي پيرامون دموكراسي و آزادي و همچنين مسايل اجتماعي تمدن صنعتي شده به رشته تحرير درآورده است.
او مؤلف كتاب مسايل انساني تمدن صنعتي است كه در آن تجربيات به دست آمده در هاثورن را بيان كرده است.
بسياري از افراد معتقدند كه او تفكري مديريتي را در اين كتاب مطرح كرده اما خود او معتقد است كه در اين كتاب تالش كرده تا مسئوليتهاي افرادي را بيان كند كه به دنبال طراحي و اجراي پروژه هاي مختلف هستند.
هاثورن:
كارخانه وسترن الكتريك هاثورن در شيكاگو واقع شده است. اين كارخانه ۹۱۱۱۱ كارمند داشت و تلفن و تجهيزات تلفني را عمدتاً براي شركت ايتي اند تي توليد ميكرد.
اين شركت به استفاده از سياستهاي پيشرفته پرسنلي شهره بود و يك شوراي تحقيقات ملي را در خصوص رابطه ميان نور محيط كار و اثربخشي كار ايجاد كرده بود كه تحقيقات متعددي را در شركتهاي سراسر آمريكا انجام داده بودند.
آزمونهای تجربی:
در تحقيق سال ۹۱۹۹ ،از طريق جدا كردن دو گروه از كاركنان تأثير مشوقهاي مختلف بر بهره وري آزموده شد.
همچنين پيشرفت در سطح نورپردازي محيطهاي كاري نيز سنجيده شد.
در مورد يكي از گروه ها، نورپردازي پايين تر از سطح استاندارد بود.
نتيجه حاصله در مورد كارآيي افرادي كه در گروه داراي نور مناسب بودند، به خوبي مشهود بود.
عقاید مایو در خصوص ظهور سازمانهای «غیررسمی» مورد توجه اساتیدی همچون آرگریس و دیگران قرار گرفتهاند زیرا این دیدگاهها باعث شکلگیری نظریههایی در مورد نحوه توسعه و یادگیری در سازمانها شدهاند.
نتایج مایو حکایت از آن دارند که سبک مدیریتی، نقش بسزایی در بهرهوری صنعتی دارد و مهارتهای ارتباطی با افراد به اندازه مشوقها و پاداشهای مالی، در افراد ایجاد انگیزه میکنند. این رویکرد انسانی، ابزاری مهم برای رفع نیازهای اقتصادی و اجتماعی سازمانها است